eiceldonor vergoeding

Je wilt als eiceldonor in een draagmoedertraject wensouders helpen bij het vervullen van hun kinderwens. Hier komen verschillende kosten bij kijken die door de wensouders zullen worden vergoed. Zoals: 

 • Kosten rond de behandeling 
 • Kosten counselor en jurist 
   

Een commerciële vergoeding is niet toegestaan. Het gaat alleen om een onkostenvergoeding.

Kosten behandeling

Alle kosten rondom de behandeling worden door de wensouders vergoed. Bij een IVF-behandeltraject met een draagmoeder en een eiceldonor geldt dat er (voor een deel) sprake is van onverzekerde zorg. Deze kosten komen voor de rekening van de wensouders.

Hier komen vaak nog andere kosten bij. Denk aan: 

 • Reis- en onkosten bij de behandeling 
 • Bijdrage voor gezonde voeding 
 • Compensatie van gemiste werkdagen voor jouw en je partner
 • Eventuele kosten van extra oppas bij de behandeling 
 • Bijdrage (zorg)verzekering, het compenseren van het inzetten van het eigen risico, arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering , levensverzekering.
   

Voorafgaand aan de eiceldonatie maak je samen met de wensouders afspraken over hoe deze kosten vergoed worden. 

Kosten counselor en jurist

Het is belangrijk om afspraken tussen wensouders, draagouders en een eventuele eiceldonor voorafgaand aan een zwangerschap juridisch vast te leggen door een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Ook voor deze kosten geldt dat het gebruikelijk is dat de wensouders deze op zich nemen. 

Ook als er kosten gemaakt worden voor psychologische begeleiding of counseling komen deze kosten voor rekening van de wensouders. Soms is een psychologische screening of begeleiding een verplicht onderdeel in een traject.  

Praten over financiën

Praten over geld kan soms heel ongemakkelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat je weet dat de wensouders al veel kosten hebben gemaakt en je hen niet met nog meer kosten op wilt zadelen. Toch is het belangrijk om hier samen goede afspraken over de maken en afspraken over vast te leggen. Ook hierbij kunnen een gespecialiseerde counselor of jurist ondersteunen.

 

 

Delen op: FacebookTwitter

Ook interessant
Ik wil eiceldonor worden
Je overweegt eiceldonor te worden: waar moet je over nadenken en wat zijn de mogelijkheden? [...]
Ervaringen van eiceldonoren
Leer van de ervaringen van anderen [...]
draagmoeder vergoeding
Op welke vergoeding heb je recht als draagmoeder [...]