Partijen

In het Landelijk informatiepunt draagmoederschap werken diverse partijen samen.

Partijen van het samenwerkingsverband

Zwanger voor een ander
Stichting Zwanger Voor Een Ander is de stichting voor en over draagmoederschap in Nederland. Het is ons streven om wensouders en draagmoeders, hun partners en hun kinderen te ondersteunen in het proces van draagmoederschap.
Meer dan Gewenst
Meer dan Gewenst is de Nederlandse stichting voor regenbooggezinnen. Meer dan Gewenst zet zich in voor LHBT's die een gezin wensen of hebben. Meer dan Gewenst biedt ook informatie over draagmoederschap.
Je kunt bij Meer dan Gewenst o.a. terecht voor informatieve bijeenkomsten, borrels en activiteiten voor regenbooggezinnen.
DuRF
De Stichting Dutch Register Familyprofessionals is een platform voor Anders Ouderschapsprofessionals. DuRF bevordert de kwaliteit en deskundigheid van notarissen, advocaten, mediators, psychologen, medici, para medici, relatie- en gezinstherapeuten en andere professionals die werken met en voor gezinsvormen van nu.
Bij DuRF vind je ervaren en gespecialiseerde Anders Ouderschapsprofessionals.
Point netwerk
Point Netwerk is de beroepsvereniging voor psychosociale zorg bij vruchtbaarheidsproblematiek, gezinsplanning en alternatieve gezinsvorming.
Je kunt bij Point terecht als je op zoek bent naar een counselor die je kan begeleiden bij keuzes en vragen o.a. rondom kinderwens, vruchtbaarheid en donorconceptie.
NVOG
Binnen de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG) richt de Pijler Voortplantingsgeneeskunde zich op voortplantingsgeneeskundige zorg voor vrouwen. Er is een Special Interest Group (SIG) Gameetdonatie.
De NVOG heeft een aantal standpunten gepubliceerd over donorconceptie.
Fiom
Fiom is specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen.
Donoren, donorkinderen en ouders van donorkinderen kunnen bij Fiom terecht met vragen over donorconceptie. Fiom beheert de Fiom KID DNA databank waar donoren en donorkinderen zich kunnen registreren om met elkaar te worden gematcht. Fiom begeleidt ook ontmoetingen tussen donor en donorkind.

Andere relevante organisaties

Stichting Donorkind
Stichting Donorkind komt op voor de belangen en rechten van donorkinderen. Stichting donorkind organiseert activiteiten voor donorkinderen, ouders van donorkinderen en donoren.
Je kunt bij Stichting Donorkind terecht om met andere donorkinderen in contact te komen, en voor hulp bij het zoeken naar je donorvader of -moeder.